KGV – anbud og kontrakt 

Et KGV kan gjøre anbudsprosessen mer effektiv for både leverandører og oppdragsgivere. Verktøyet effektiviserer blant annet kunngjøring av anbud og inngåelse av kontrakter. Men hva er det egentlig, og hvordan fungerer det?  

Her er alt du trenger å vite! 

En person med ekspertise innenfor anbud som holder et tekstdokument og viser det til en annen person

Hva er KGV? 

Forkortelsen KGV står for konkurransegjennomføringsverktøy, og brukes om verktøy som lar virksomheter gjennomføre anbudskonkurranser digitalt. Gjennom et KGV kan alt fra kunngjøring til kontraktinngåelse håndteres.  

En av fordelene ved å benytte et KGV, er at alt foregår digitalt. Dette betyr at alle stegene i prosessen kan spores og dokumenteres.  

Eksperter som ser gjennom teksten i et anbud

Hva er KGV light? 

KGV light er også et vanlig KGV-verktøy i anbudsprosesser, og er utviklet for at det skal være enklest mulig å oppfylle EU-direktivene. Mange kommuner benytter seg av nettopp KGV light, inkludert Vegårshei og Randaberg kommune.  

Det finnes med andre ord forskjellige KGV for utarbeidelse av anbud og kontrakt. Disse kan være tilpasset ulike bruksområder og behov. 

Anbudstekst i flere dokumenter, med en penn og e-post ikon

Doffin og bruk av KGV 

I Norge er Doffin den nasjonale kunngjøringsdatabasen når det kommer til offentlige anskaffelser. Her kan oppdragsgivere utarbeide og publisere sine kunngjøringer i henhold til gjeldende regelverk. Leverandører kan også finne og delta i relevante konkurranser.  

Frem til 1. januar 2024 kunne man benytte egne kunngjøringsskjemaer. Nå krever imidlertid Doffin at alle kunngjøringer kommer fra et KGV. 

To eksperter som står med hvert sitt anbudstekst-dokument

Tilbyr Mercell KGV? 

Ja! Mercell er en markedsplass for innkjøpere og leverandører, og jobber for å forenkle anskaffelsesprosesser. Mens du i Doffin kun kan se publiserte anbud, vil du i Mercell også kunne se øvrige tilbud (i tillegg til offentlige anbud fra Doffin).  

Mercell tilbyr KGV-løsninger og kontraktadministrasjonsverktøy (KAV-løsninger) som gjør anbudsprosessene så effektive og trygge som mulig. 

Eksperter som ser gjennom et anbud

Hva er KGV Anbud og Kontrakt? 

KGV Anbud og Kontrakt er et verktøy som Jernbaneverket (nå Bane NOR) har brukt til å formidle kunngjøringer av anbudskonkurranser. De som ønsket å få innsyn i kunngjøringer og konkurransegrunnlag – eller som ville delta i konkurransene – kunne registrere seg direkte i KGV-verktøyet. 

Bane NOR har fortsatt et stort innkjøpsvolum innenfor samferdsel, og har stadig behov for nye leverandører. Dersom du ønsker å delta i en anbudskonkurranse, vil du kunne se eventuelle kunngjøringer fra Bane NOR i Doffin eller TED. Dette avhenger av størrelsen og omfanget av anskaffelsen. 

Alle leverandører som er interesserte i oppdrag kan delta i konkurransene. Faktorer som kvalitet, pris, miljøhensyn og leveringsbetingelser avgjør hvem som vinner konkurransen. 

To personer som står klare til å bistå en annen person med anbudstekst

Hvordan vinne kontrakt i anbudskonkurranser? 

For leverandører kan det å delta i anbudskonkurranser være nervepirrende. Store kontrakter kan stå på spill, og det kan stå om mye penger. Skal du vinne anbudskonkurransen, trenger du først og fremst et godt anbud.  

Anbudsteksten din må få frem hvorfor din virksomhet er den beste leverandøren til å utføre jobben. I den forbindelse er det viktig å sette seg godt inn i oppdragsgiverens tildelingskriterier og behov. 

Avtale mellom to parter i et anbud

Motta fiks ferdig anbudstekst tilpasset ditt behov 

Er du lei av å tape anbudskonkurranser? Din Anbudstekst har lang erfaring på området, og hjelper deg gjerne. La oss skrive anbudstekst som får frem bedriftens unike fordeler, og øk sjansen for at du sikrer deg kontrakten.  

Vi kan anbud!