Hvordan skrive tilbud på anbud?

Hvert år omsetter hundretalls av norske bedrifter flere milliarder «anbudskroner». Konkurranser der det offentlige utlyser oppdrag drar inn flere tilbud. Her er det nemlig store inntekter å hente for leverandørene.

Anbudsteksten er en viktig del av tilbudet som skal skrives. På tross av gode kvalifikasjoner og pris, kan en dårlig tekst gjøre at en taper en rekke poeng – og i verste fall anbudet. Men hvordan skriver du tilbud på anbud egentlig?

Avtale mellom to parter i et anbud

Gjør grunnarbeidet først

En av de største feilene en kan gjøre, er å begynne rett på anbudsteksten. Da må du mest sannsynlig gå tilbake til teksten og endre flere ting underveis. En mye bedre fremgangsmetode er å lese gjennom hele anbudsutlysningen et par ganger før teksten påbegynnes.

Gjør grunnarbeidet, og sett deg ordentlig inn i hva anbudet handler om. Kanskje oppdager du til og med at bedriften din ikke er kvalifisert til å ta for seg oppdraget. Det hadde vært kjedelig å ha hatt anbudsteksten nesten ferdig om dette var tilfellet. Les derfor nøye gjennom, og få den innsikten du trenger.

Kunngjøring av anbud på en plattform

Svar på oppdraget i anbudsteksten

En utlysning bør betraktes som en melding fra oppdragsgiver til deg som leverandør. Videre bør tilbudet du skriver i sin tur være et svar til denne meldingen. Refererer til utlysningen der det er naturlig, og vis at du faktisk har lest gjennom alle dokumentene fra oppdragsgiver.

Dette vil gjøre din anbudstekst mer troverdig og naturlig. Ingenting oppleves mer negativt enn en anbudstekst som er helt generell og kunne blitt brukt til et hvilket som helst oppdrag. Mangelen på interesse for oppdraget skinner da gjennom. Svar heller direkte på oppdraget i anbudsteksten din!

En person med ekspertise innenfor anbud som holder et tekstdokument og viser det til en annen person

Språkvask kan redde anbudspoeng

I utgangspunktet bedømmes ikke et anbud basert på språket ditt. Allikevel vil det være slik at om dine kvalifikasjoner ikke kommuniseres godt nok, kan oppdragsgiver gå glipp av dem. Går oppdragsgiver glipp av dette, kan det resultere i at din bedrift taper poeng, og muligens også konkurransen.

De fleste anbudskonkurranser er jevne, og det er ofte kun desimaler som skiller. En språkvask kan sikre at du kommuniserer presist akkurat det du trenger å få frem. Gi din anbudstekst litt ekstra kjærlighet, og du vil høste fruktene av denne investeringen.

Eksperter som ser gjennom teksten i et anbud

Motta hjelp til å skrive tilbud på anbud!

Er du fortsatt usikker på hvordan du skal skrive tilbud på anbud? Du er ikke alene! Din Anbudstekst bistår bedrifter med å skrive anbudstekster. Det er ingen skam i å bruke ekspertkompetanse til å skrive tilbud på anbud. Her er det tross alt til tider snakk om millionkontrakter.

I tillegg til å hjelpe deg med anbudsteksten, besvarer vi andre spørsmål underveis og bistår deg med anbudet generelt sett. Ta kontakt med oss i dag for en hyggelig prat!