Fremtidige anbud 

Fremtidige anbud er anbud som enda ikke har blitt lagt ut på Doffin (database for offentlige innkjøp) eller andre anbudssider. Et slikt anbud kan potensielt utgjøre en viktig inntektskilde for bedriften din i tiden som kommer.  

Her ser vi nærmere på viktigheten av fremtidige anbud, og hvordan du forbereder deg! 

To eksperter som står med hvert sitt anbudstekst-dokument

Derfor bør du vite om fremtidige anbud for bedrifter 

Skal bedriften din komme best mulig ut av anbudskonkurransen, er det smart å sette i gang med planleggingen i god tid. Ved å forberede seg og kartlegge egne ressurser, vil du ha et bedre utgangspunkt for å vinne anbudsrunden.  

Derfor er det også nyttig å vite om fremtidige anbud, altså anskaffelser som enda ikke har blitt utlyst. Bedriften din kan på den måten planlegge og forberede en strategi på et tidligere stadium enn konkurrentene. Dette kan by på et viktig konkurransefortrinn! 

De fleste venter med å planlegge og starte på utarbeidelsen av anbudet til etter at det har blitt publisert. Man får da mindre tid til å lage et anbud som fanger oppdragsgiverens oppmerksomhet. 

Eksperter som ser gjennom et anbud

Slik får du oversikt over fremtidige anbud 

Du lurer kanskje på hvordan i alle dager du skal kunne vite om fremtidige anbud? Disse anbudskonkurransene har tross alt ikke blitt offentliggjort enda. Svaret er at man kan forutse hvilke oppdrag som kommer på anbud ved å gjøre litt research.  

Først og fremst kan det være gunstig å gå gjennom tildelinger som publiseres. Hvem har mottatt midler til gjennomføring av prosjekter? Det er dessuten nyttig å følge med på rammeavtaler, investeringsplaner og statsbudsjett. 

Disse elementene kan by på dyrebar informasjon om hva det er satt av penger til i norske fylker og kommuner. Du kan gå gjennom disse opplysningene på egen hånd, men det kan nok være litt utfordrende å få oversikt. 

To personer som står klare til å bistå en annen person med anbudstekst

Offentlige anbud kan være en gullgruve for bedriften  

Dersom du klarer å opparbeide deg en oversikt over potensielle fremtidige anbud, kan du allerede nå begynne å planlegge. Dette er særlig nyttig når det kommer til offentlige anskaffelser. En kontrakt med en offentlig oppdragsgiver kan være av stor økonomisk verdi.  

Samtidig vil bedriften din kunne sikre seg en storkunde. Det å ha offentlige etater på kundelisten er utvilsomt fra for selskapets navn og rykte. Kanskje nettopp dette kan gjøre det lettere for bedriften å skaffe nye kunder i fremtiden? 

En person med ekspertise innenfor anbud som holder et tekstdokument og viser det til en annen person

Utarbeid en god anbudstekst  

Så snart du får nyss i sannsynlige fremtidige anbud, kan du begynne å utarbeide anbudsteksten. Du vet enda ikke alle kravspesifikasjonene oppdragsgiver vil stille. Likevel er det mulig å starte på anbudsteksten.  

Skal bedriften din vinne fremtidige anbud, er det viktig at anbudsteksten er både ryddig, informativ og profesjonell. Det er viktig å formidle hvorfor din bedrift er det beste valget for oppdragsgiver. 

Eksperter som ser gjennom teksten i et anbud

Motta hjelp med din anbudstekst 

Din Anbudstekst har spesialisert seg på utarbeidelse av anbud for bedrifter som skal ta del i anbudskonkurranser. Vi hjelper bedriften din med å skrive et best mulig anbud, slik at du stiller best mulig når anbudet offentliggjøres.  

Få oversikt over fremtidige anbud, og planlegg anbudsteksten din allerede nå. Vi guider deg trygt gjennom prosessen!