CV til anbud

CV til anbud er fra tid til annet et krav fra innkjøper. Formålet med denne er å kommunisere kompetansen din. En anbuds-CV bør i stor grad skrives som en vanlig CV, med et søkelys på den jobben som skal utføres. Sløyf gjerne irrelevant og utdatert informasjon fra dokumentet.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du bør skrive din CV til anbud. Hva er viktig å ha med, og hvordan bør du forme dette dokumentet?

Eksperter som ser gjennom et anbud

Hvorfor brukes CV til anbud?

Først og fremst vil vi avklare hvorfor en bruker CV-er i anbudsprosessen. Dersom du er helt fersk innenfor anbud, tenker du helt sikkert at CV er noe som kun brukes av jobbsøkere. I realiteten er et anbud en søknad om å få en jobb – bare med et bredere perspektiv.

Her er det i praksis bedriften som søker en jobb. Dermed vil det være forventet at de ansatte som skal delta i oppdraget som anbudet beskriver sender inn sine CV-er. Disse bør oppdateres og tilpasses til det aktuelle oppdraget. Men hvordan gjør en dette?

To personer som står klare til å bistå en annen person med anbudstekst

Skreddersy for et gunstig resultat

Akkurat som ved jobbsøking, er det viktig å skreddersy CV-en ved et anbud. Nedenfor har vi listet noen av de viktigste punktene du bør jobbe med å skreddersy:

Utdannelse: Sett søkelys på den yrkesfaglige utdanningen du har som er relevant til oppdraget. Inkluder skole, årstall og tittelen du oppnådde. Merk at flere anbud har minimumskrav til utdanningsnivå, slik at dette bør komme frem i en CV til anbud.

Jobberfaring: Antall års erfaring innenfor faget er selvfølgelig også viktig. Her bør du, som i en ordinær CV, liste opp arbeidsgivere, tittel og årstall. Noter gjerne også oppnåelser du har hatt under arbeidet, så sant de er relevante.

Kurs og sertifiseringer: Påfyll er et viktig tegn på kompetanse, spesielt om utdannelsen begynner å bli utdatert. Spesialkurs tilfører mye i et anbud, og dette kan være tungen på vektskålen mange ganger.

Prosjekter: Ikke glem å inkludere tidligere prosjekter! Vellykkede prosjekter med løsningsforklaringer vil være verdifulle. Dette viser for innkjøper at du har gjennomføringsevnen som skal til. Ikke glem å inkludere konkrete resultater og referanser fra prosjektene.

Anbudstekst i flere dokumenter, med en penn og e-post ikon

Lengde og struktur

Minst like viktig som innholdet i CV-en, er hvordan den er strukturert. Husk på at en innkjøper skal se gjennom en rekke CV-er under anbudsprosessen. Sikre at din CV er lett å forstå og at det viktigste kommer først. Vi anbefaler 1 side om du klarer det, men 2 sider er også innenfor rimelighetens grenser.

Som i en vanlig CV, anbefaler vi å oppnevne det nyeste først i CV-en. CV-en bør altså følge en kronologisk rekkefølge fra nyest til eldst. Du kan selv vurdere om jobberfaring eller utdanning bør komme først, men mest sannsynlig vil det være best med jobberfaringen først.

Ikke glem å lese nøye gjennom tildelingskriteriene. Dersom erfaring er et viktig kriterium, bør du plassere prosjekter og referanser på førstesiden av CV-en til anbudet. Vi anbefaler også at informasjonen skal være lett å skanne. Gå og over teksten flere ganger og luk ut unødvendige setninger og poenger.

Bruk også overskrifter, fet skrift, kursiv, farger og til og med bilder. Moderne CV-er i jobbmarkedet har nå ofte grafikker som relaterer til jobben det søkes på. Hvorfor ikke piffe opp CV-en til anbudet med et relevant design som fanger innkjøpers blikk?

Kunngjøring av anbud på en plattform

Motta hjelp til å skrive CV til anbud!

CV til anbud er ikke noe som bør tas lett på. Et anbud kan potensielt by på millioner i inntekter for bedriften. Derfor er det viktig at det legges ned en god innsats i å skrive enhver tekst til anbudet – inkludert CV-en.

Din Anbudstekst har spesialisert oss på å skrive anbudstekster, deriblant CV til anbud. Trenger du hjelp til å skrive din CV? Ta kontakt i dag for en hyggelig prat!