Anbud i privat sektor? Slik lykkes du! 

Det er ikke bare offentlige anbudskonkurranser som kan sikre bedriften din jobboppdrag. Anbud i privat sektor er også en mulighet. Mange private virksomheter har behov for produkter og tjenester, og lar potensielle leverandører konkurrere om jobben!  

Her er det du trenger å vite om anbud innenfor privat sektor. 

Eksperter som ser gjennom et anbud

Hva er private anskaffelser? 

Private anskaffelser kjennetegnes ved at det er private aktører som er oppdragsgivere (og ikke kommunale eller statlige aktører). Så lenge det er en privat oppdragsgiver, er det alminnelige anbudsrettslige regler som trer i kraft.  

Har for eksempel en privat aktør behov for arkitekturtjenester, kan oppdraget legges ut på en anbudstjeneste. Arkitekter som ønsker å ta på seg oppdraget, kan da sende inn sine anbud. Anbud kan betraktes som bindende tilbud som ikke kan forhandles videre. 

Gjennom en anbudskonkurranse vil oppdragsgiver vurdere anbudene, og velge den leverandøren som anses som best, billigst eller lignende. Hvilke faktorer som vektlegges, avgjøres av oppdragsgiveren selv. 

To personer som står klare til å bistå en annen person med anbudstekst

Hvordan vinne anbud i privat sektor? 

Skal du vinne en anbudskonkurranse i privat sektor, er det viktig å utarbeide et godt og presist anbud. Før du setter i gang med å skrive anbudet, er det lurt å analysere oppdragsgiverens jobbeskrivelse og kvalifikasjonskrav.  

Dette er viktig siden det vil gi deg en pekepinn på hva som vektlegges i størst grad. Noen private oppdragsgivere er mest opptatte av pris. Andre er mer opptatte av at jobben utføres kvalitetsmessig eller kjapt. Men det er også mulig at alle disse faktorene veies opp mot hverandre. 

En person med ekspertise innenfor anbud som holder et tekstdokument og viser det til en annen person

Slik skriver du anbud for private anskaffelser 

Når du har klart for deg hva oppdragsgiver trenger, kan du utarbeide selve anbudet. Her er det blant annet viktig å få med kvalifikasjoner, erfaringsnivå, pris, bedriftsnavn, tilholdssted og forventet tidsbruk.   

Det er viktig at teksten din er oversiktlig og kortfattet, slik at det er enkelt for oppdragsgiveren å lese gjennom den. Sørg for at anbudet er fritt for skrivefeil, og at setningene er velstrukturerte.  

Hyppig bruk av avsnitt er også anbefalt – hvis ikke blir teksten fort tung å lese gjennom. Men kanskje aller viktigst er det å få frem hvorfor du er det beste valget for oppdraget! 

Eksperter som ser gjennom teksten i et anbud

Hvor kunngjøres anbud i privat sektor? 

Dersom du synes at anbud i privat sektor virker interessant, finnes det ulike anbudstjenester du kan sjekke ut. Anbudstorget og Mittanbud er noen av de mest kjente sidene, og her kan du finne alt fra snekker- til bilreparasjonsoppdrag. 

En kjapt søk på «anbud» i Google vil gi deg mange ulike tjenester å velge mellom. Ønsker du heller å delta i offentlige anbudskonkurranser, er Doffin verdt å sjekke ut. 

Avtale mellom to parter i et anbud

Trenger du et anbud til en privat anbudskonkurranse? 

Anbud i privat sektor kan by på utallige muligheter for deg eller bedriften din. Men konkurransen om oppdragene kan være stor, og du trenger derfor å skille deg ut. En god anbudstekst er ditt fremste våpen i kampen om kontrakten. 

Din Anbudstekst hjelper deg med å utforme et anbud som fremhever dine kvalifikasjoner på best mulig vis. Teksten skreddersys selvfølgelig til det aktuelle oppdraget. Bestill anbudstekst som hjelper deg med å vinne konkurransen, i dag!